Ma ünnep van. Vagyis nincs, mert szombaton volt, de akkor mégis, miért nem dolgozunk ma, amikor hétfő van?

Szóval munkavállalói oldalról jó ország ez! Ünnepek mindig vannak, s ebben az országben nem szabják szűk marokkal, az biztos. Nemigen számolgatom, de nemegyszer van egyben négy nap (na jó, akad azért előre/utólag szombaton dolgozott haváj, de akkor is). 

És sokan eleve nem heti öt napos munkarendben dolgoznak, hanem váltóműszakosban, vagy hogyan is nevezzük ezt otthoniul? Négy hét munka és négy hét pihenés. Viszont amikor a négy hét munka van, akkor bizony heti legalább hat nap, ha nem hét, napi tíz vagy több órában. És amikor ünnep, akkor meg nem a sima bér, ugye, hisz dolgozunk...

A nagy durranás azonban nem ez! Hanem az, ami ma is van. A rendes (heti öt napos) munkarendben dolgozók esetében jön ez a nem mindennapi megoldás (legalábbis sem nálunk, sem pedig Nagy-Britanniában nem ez a szokás). Ugyanis az ünnepnap mindekit megillet. Mint pihenőnap. Ha tehát eleve hétvégére esik, mint tette azt most is, július hatodikán (nem, ez nem a július negyedike ünneplése, a távolság miatt két nap csúszással, nem...), akkor a következő munkanap az ünnepi pihenőnap. Vagyis ez esetben hétfő.

Remek, nem?

(a fenti video saját termés, éppen belefutottam a léggömberesztésbe, nem hagyhattam ki...)

Szerző: bySubte  2013.07.08. 16:52 Szólj hozzá!

Címkék: a ünnepek Kazahsztán Asztana Astana

A bejegyzés trackback címe:

https://stanistan.blog.hu/api/trackback/id/tr675396317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása